Ceremonies

Durf voelen, vieren en herdenken.

Ceremonies & Rituelen

Het leven is er om gevierd te worden. Zowel bij het begin, einde en alles daar tussenin. Ik begeleid o.a. de rituele viering van een zwangerschap, geboorte, groeifeest, huwelijk, jubileum, verjaardag, scheiding en uitvaart.

Steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke ceremonie om mijlpalen te vieren, te eren, te herdenken. Een kerkelijke of vrijzinnige dienst biedt minder ruimte om op maat te werken van het unieke levensverhaal.

Op zo'n momenten kun je beroep doen op mij als ceremoniespreker waarbij ik jullie verhaal breng tijdens de ceremonie en/of als ritueelbegeleider waarbij ik het rituele gedeelte ontwerp en uitvoer.

Ook kun je ervoor kiezen om samen een ritueel op maat te ontwerpen en het daarna zelf uit te voeren. 

Werkwijze

Als je voor mij kiest als ceremoniespreker en/of ritueelbegeleider, dan kies je ervoor om voor jezelf en de aanwezigen alle zorgen uit handen te nemen.

Voor een rituele viering, huwelijksfeest, groeifeest, zwangerschap, geboorte, jubileum of verjaardagsfeest beginnen we liefst twee à drie maanden op voorhand. 

  • Persoonlijke ontmoeting: kennismaking betrokken personen; inzicht verloop dag; thema bepalen. 
  • Draaiboek: je ontvangt digitaal een op maat uitgewerkt draaiboek.
  • Digitaal opvolggesprek: we nemen de tijd om de ceremonie te doorlopen, nieuwe vragen te beantwoorden en de laatste zorgen weg te nemen. 
  • Persoonlijke ceremonie: op de geplande dag mogen jij en alle aanwezigen helemaal in het moment zijn. Ik neem als ceremoniespreker het woord, begeleid eventuele andere sprekers en begeleid jullie optioneel doorheen de rituelen als ritueelbegeleider.  
  • Digitale evaluatie: we komen nog even in rust online samen om alle gevoelens van jouw bijzondere dag te doorvoelen. 

Voor een uitvaart schakelen we sneller, vaak op één à twee weken tijd.
De werkwijze (persoonlijke ontmoeting - draaiboek - digitaal opvolggesprek - persoonlijke ceremonie - digitale evaluatie) blijft behouden.

Aanpassingen zijn steeds mogelijk, ik doe niets liever! 

Aanbod

Hieronder vind je richtprijzen terug,
incl. BTW en excl. kilometervergoeding.

Neem steeds contact op voor een offerte op maat en de algemene voorwaarden.

Vind je niet terug wat je zoekt? Geef een seintje.

Ritueelontwerp

€ 750

Wil je graag een kantelmoment in jouw leven markeren door het inzetten van een ritueel op maat en wil je dit graag zelf uitvoeren?

Dat kan. Ik help jou met het opzetten van een gepast ritueel. We volgen dezelfde werkwijze, alleen ben ik niet persoonlijk aanwezig voor de ceremonie. Wel ontmoeten we elkaar om het ritueel vorm te geven, krijg je een gedetailleerd draaiboek, 1 op 1 ondersteuning en een evaluatiemoment.  

Geschikt voor bedrijven en particulieren.

Ceremoniespreker

€ 1250

Ben je op zoek naar een ervaren spreker die jouw verhaal of dat van een dierbare treffend kan brengen? Wil je graag een liefdesverhaal of bijzonder levensverhaal met zorg en zachtheid de juiste woorden geven? Dan heb jij een ceremoniespreker nodig.

Indien gewenst, begeleid ik ook de andere sprekers in het brengen van hun verhaal.

Vanzelfsprekend werk ik steeds nauw samen met een eventuele ceremoniemeester. 

Ceremoniespreker + Ritueelbegeleider

€ 1550

Verhalen zijn er om te delen. Zowel door middel van woorden als rituelen. Ik maak voor jullie mijlpaal een rituele viering op maat, zowel om het leven te voelen, te vieren en te herdenken.

Indien gewenst, begeleid ik ook andere sprekers in het brengen van hun verhaal. De verhalen worden organisch doorheen de rituele viering geweven zodat woord en beeld een warm weefsel vormen.

Een rituele viering geeft jou en de aanwezigen de kans om bewust aanwezig te zijn en vormt een bijzondere herinnering die levenslang gekoesterd zal worden. Na het ritueel is niets nog hetzelfde, er is voor altijd een voor en een liefdevolle na. 

We hebben gelachen én geweend van ontroering tijdens de ceremonie. Dit was elke minuut genieten. - Lies V., groeifeest dochter
Na het overlijden van onze collega organiseerden we een afscheidsritueel. Alle collega's brachten ook een voorwerp mee dat steun bood. Het is pas toen dat ik mijn team leerde kennen en dat na jaren van samenwerken. Ik had niet moeten wachten tot een crisis om echt te luisteren. Ik merk dat we nu zoveel beter ingespeeld zijn op elkaar. Een aanrader voor elk team. - Sofie V., teamcoach

Ontmoet jouw ceremoniespreker & ritueelbegeleider

Ik ben Isabel, jouw ervaren ceremoniespreker en ritueelbegeleider. Zeventien jaar lang werkte ik als psycholoog en psychotherapeut waarin het een absoluut voorrecht is om te horen vertellen hoe mensen zich echt voelen, wat ze denken en wat ze doen als niemand kijkt. Mens zijn en het leven beleven: het is een uitdaging waar we massaal mee worstelen. Ik help jou de leuke en de minder leuke kantelmomenten en mijlpalen in jouw leven op een zorgzame manier te eren en te herdenken. Samen kunnen we meer zachtheid in deze wereld brengen. Voel en vier je mee? 

Contact

Vertelmagie

8800 Roeselare, België

+32 479 51 65 15

info@vertelmagie.be