Gastspreker Céline D'Hulst

09-07-2024

Foto: gastspreker Céline D'Hulst bij Het Spreekuur in Radio Vandewalle

* G A S T S P R E K E R *

Ontmoet Céline D'Hulst: onze nieuwe gastspreker voor Het Spreekuur op Radio Vandewalle.

Céline stelt zich graag aan jullie voor:

'Ik ben Céline D'hulst en ben 41 jaar.

Ik woon in Tielt en ben samen met Bart Gunst. Ik werk als cultuur- en vrijetijdscoördinator voor het stadsbestuur van Tielt. Deze job doe ik al 18 jaar.

Ik ben historica van opleiding en vond meteen mijn ding in mijn huidige job. Ik ben graag tussen de mensen, en dit heb ik ten volle in mijn job. Ik probeer de identiteit van onze mooie stad Tielt steeds te versterken, en dit doe ik aan de hand van heel wat projecten.

Het liefst werk ik samen met vrijwilligers en verenigingen. Ik ben verantwoordelijk voor de verenigingen in de culturele sector. Ik organiseer mee evenementen zoals theaterwandelingen, vrijetijdsmarkten enz.
Momenteel werk ik parttime. Op die manier is werken nog te combineren met mijn ziekte. Ik hou van lekker eten en koken, maar momenteel staat dit op een laag pitje. Ik heb een strikt dieet te volgen. In goede tijden hou ik ook van wandelen. Momenteel is dit ook een beetje moeilijk.

Ik lijd aan de ziekte van Berger. Een auto immuniteitsziekte die mijn nieren heeft aangetast. De diagnose werd gesteld toen ik 25 jaar was. Sinds drie jaar ben ik aan de dialyse. Ik wist dat dit er ooit zou van komen, maar had nooit gedacht dat dit zo vroeg zou zijn. Ik dacht altijd dat ik dit zou moeten doen als ik op pensioen zou zijn.

Van de ene op de andere dag moest ik acuut aan de dialyse. Dit had een zeer grote impact, zowel mentaal als fysiek. En dit eveneens op gans mijn omgeving van familie en vrienden. Ik wacht op een niertransplantatie. Nu dus al net iets meer dan drie jaar.'

Geprikkeld om meer te weten?
Beluister binnenkort het interview met Céline op Radio Vandewalle in Het Spreekuur.