Gastspreker Mattie Raick

08-07-2024

Foto: gastspreker Mattie Raick bij Het Spreekuur in Radio Vandewalle

* G A S T S P R E K E R *

Ontmoet Mattie Raick: onze nieuwe gastspreker voor Het Spreekuur op Radio Vandewalle.

Mattie stelt zich graag aan jullie voor:

'Hallo! Ik ben Mattie.

Je zou kunnen zeggen dat ik een creatieve duizendpoot ben.

Ik deed mijn debuut in de ondernemerswereld met Café Roulé in oktober 2023. Het idee van de mobiele koffiebar kwam er in de lente van 2023 met als doel mensen met elkaar in contact brengen, verbinding te faciliteren en mijn passie voor koffie door te geven aan wie het wou.

Naast barista ben ik ook arts sinds 2013. Door de komst van mijn vier kinderen op 3.5 jaar tijd, verdween dit deeltje van mezelf meer naar de achtergrond.

In april 2024 kwam hier terug verandering in. Ik startte met 'dokter Mattie'. Als arts wil ik vrouwen begeleiden in hun vrouwelijke cyclus. Dit door de vrouwelijke cyclus beter in kaart te brengen, door te informeren en vooral door vrouwen samen te brengen om elkaar te steunen en te empoweren. Vrouwen tussen 35-60 jaar voelen vaak veranderingen in hormonale balans of algemene gezondheid. Ik wil hen helpen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de naderende (peri)menopauze en dit door de algemene levensstijl en gezondheid in kaart te brengen en aan te passen waar nodig. Preparation is key!

Met dokter Mattie wil ik taboes doorbreken, door keynotes te geven over mentale gezondheid, grenzen stellen én verbinding met jezelf en elkaar. Door humor en mijn eigen verhaal te gebruiken breng ik ernstige boodschappen op een lichte manier.'

Geprikkeld om meer te weten?
Beluister binnenkort het interview met Mattie op Radio Vandewalle in Het Spreekuur.