Gastsprekers Véronique Vanhixe en Pieter Vandenhende

07-07-2024

Foto: gastsprekers Véronique Vanhixe en Pieter Vandenhende bij Het Spreekuur in Radio Vandewalle

* G A S T S P R E K E R S *

Ontmoet Véronique & Pieter van Sensie: onze nieuwe gastsprekers voor Het Spreekuur op Radio Vandewalle.

Ze stellen zich graag aan jullie voor:

'Wij zijn Pieter en Véronique. Samen met onze vier volwassen kinderen vormen wij een nieuw samengesteld gezin. Onlangs verhuisden wij naar het centrum van Beveren- Roeselare. We waren op slag verliefd op het oude chicoreifabriekje in onze tuin en dromen ervan deze om te toveren tot een bricoleerfabriek: een inloop- en doe- huis voor bricoleurs en zinzoekers.

Wij zijn de bezielers van Sensie, een therapie- en zorgpraktijk. Bij Sensie geloven we dat zingeving de sleutel is voor een rijk en vervullend leven. Waar kom jij 's morgens voor uit bed? Waar word jij blij en energiek van? Uit welke contacten put jij energie? Waar haal jij troost en schoonheid uit? Wanneer ervaar jij jouw werk als zinvol? Zingeving gaat over de toegevoegde waarde in het leven, dat ietsje extra dat jouw leven net iets meer diepgang en kleur geeft. Zingeving is als de paprika in de spaghettisaus, de kers op de taart, de glitters op een nieuwe jurk, de olijven op je pizza.

Soms heb je weinig fut, goesting of zin en stroomt het leven niet zoals je wil. Je maakt je zorgen om je relatie of je seksualiteit, je bent overprikkeld, een geliefde sterft, er zijn conflicten in je familie of op je werk, je weet niet hoe je voor jezelf moet opkomen, je laat over je heen lopen, je voelt je een vreemde eend in de bijt…
Bij Sensie begeleiden we mensen op diverse levensdomeinen zodat ze terug zin en goesting mogen ervaren in het leven en er terug paprika, kersen, glitters en olijven mogen zijn.

Ook wij hebben momenten gekend in ons leven waarop de paprika in de spaghettisaus ontbrak. We geloven dat ieder mens de sleutel op zak heeft tot een zinvol leven. Met Sensie proberen wij hierin te ondersteunen. Als wij het kunnen, dan kan iedereen het!.'

Geprikkeld om meer te weten?
Beluister binnenkort het interview met Sensie op Radio Vandewalle in Het Spreekuur.