Gastspreker Benita Michiels

05-07-2024

Foto: gastspreker Benita Michiels

Graag kondigen we de eerste gastspreker aan voor het Spreekuur op Radio Vandewalle.
Benita Michiels werkt bij Team Goodbye als afscheidsanker, uitvaartmooimaker en troostmentor. 

Afscheid nemen op jouw manier

Benita getuigt:

'Ik heb mijn deel gehad aan overlijdens, treurnis en gemis. Daardoor weet ik dat ieder sterfgeval uniek is, maar dat het een marteling kan zijn om diegenen waar je van houdt te zien heengaan of te moeten achterlaten. Daarom biedt Team Goodbye een veelzijdig pakket aan diensten om je afscheid optimaal voor te bereiden. Het omvat zowel de emotionele facetten als de praktische zaken rondom uitvaartplanning. Ik wil afscheid transformeren naar een onuitwisbare herinnering door:

* iets moois te doen met de tijd die je nog rest: dromen realiseren of een afscheidsfeest organiseren waar je zelf nog iets aan hebt.

* je emotionele nalatenschap vast te leggen in een (foto)boek of een video, zodat de herinnering niet ophoudt bij je overlijden.

* gepersonaliseerd rouwdrukwerk te ontwerpen.

* een afscheidsviering die positief terugblikt op je leven, vol verhalen die je nog wilde delen, gedichten die je ontroerden en muziek die je mooi vond, terwijl we lachen of een traantje wegpinken bij je favoriete foto's.

* te zorgen dat er achteraf iemand is om wie achterblijft te troosten.

Geprikkeld om meer te weten? Lees haar verhaal als Zorgzame Stem en beluister binnenkort het interview op Radio Vandewalle in de thema-aflevering 'Sociaal leven'.