Over

Een zorgzame psycholoog + een sprankelende storyteller, dat wordt? 

Vertelmagie natuurlijk!

Welkom,

ik ben Isabel Depestel en zelf ben ik altijd op zoek naar verwondering in het leven. Het ongewone, dat wat gevoeld en gevierd mag worden. Als kind vol spanning aftellen naar Sinterklaas, mij verwonderen over de fonkelende lichtjes tijdens de kerstperiode en wegdromen bij de opwindende avonturen van Indiana Jones. Toen werd ik volwassen en werd ik steeds meer op oogrollen onthaald als ik verlangde naar een romantische Valentijn of over the top Halloweenfeestjes organiseerde. 

Het motto zodra je kindertijd voorbij is: "doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg". Vreselijk toch? Daar wil ik met heel mijn hart verandering in brengen om meer magisch, mooie momenten te creëren die leiden tot verdieping en betekenisgeving in het dagelijks leven. 

Ik geef mijn zachte stem aan jouw verhaal en moedig daarnaast dromers en ondernemers aan om het podium te pakken en hun zorgzame stem te laten horen. Droom en doe je mee? 

De ingrediënten van mijn verhaal? 

  • mama van twee lieve pubers en een energieke peuter
  • echtgenote, zus en dochter
  • gulzig leergierig en dromerig kunstliefhebber
  • meer dan zeventien jaar ervaring als psycholoog
  • erkend systeemgericht psychotherapeut en klinisch psycholoog
  • erkend tabakoloog 
  • talloze bijscholingen in yoga, mindfulness, acceptance and commitment therapie, stressmanagement, cognitieve gedragstherapie, verbindende en geweldloze communicatie, creatieve therapie, storytelling, the artist's way, kunstgeschiedenis, (creatief) schrijven, ...
  • gecertificeerd spreker

Wat is jouw verhaal? 

Waar verlang jij naar?

Waar verwonder jij je over?

De vragen naar goed gebrachte verhalen blijven maar komen.

Vertelmagie is er door jou en voor jou!

Jarenlang had ik mijn eigen praktijk als klinisch psycholoog. Toch vonden bedrijven en lokale besturen vlot hun weg met de vraag om keynotes, vormingen, congressen en teamdagen te verzorgen als spreker. En dit met succes, ondertussen mocht ik méér dan 180 keer het podium pakken, ontdek de talloze tevreden referenties.

Telkens weer werd ik na een begeleidingstraject gevraagd om een huwelijk, zwangerschap, uitvaart, jubileum of groeifeest van de kinderen te begeleiden. Ondertussen organiseerde ik als ceremoniespreker en ritueelbegeleider uiteenlopende overgangsrituelen; van geboorte tot afscheid, met een lach en met een traan.  

Keer op keer vroegen cliënten om hun levensverhaal of dat van hun dierbaren te noteren in een naslagwerk om te koesteren. Het werden één voor één pareltjes waarin het persoonlijk verhaal opgetekend werd. Vaak werden ze ook passend geïllustreerd in samenwerking met fotografen en illustratoren. Neem zeker contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Tot slot steeds de vraag: wanneer komt er een opleidingstraject waar we zelf mee aan de slag kunnen? Ik creëerde een unieke academie met zowel groeps- als een-op-een trajecten waarin je je eigen verhaal onder woorden leert brengen. Of het nu is om beter grip te krijgen op je leven of je geloften te schrijven voor je huwelijk, ik geef je de woorden die er toe doen. Wil je daarentegen professioneel aan de slag en jouw public speaking vaardigheden aanscherpen? Ook dan kun je terecht in de vertelacademie. De wereld heeft jouw stem nodig. 

Ben je ook klaar voor meer magie in jouw leven?

Onze ervaring, jouw garantie.

Méér dan 180 keynotes. Boek jij de volgende?

Méér dan 50 groepstrajecten. Zit jij in de volgende?

Méér dan 500 unieke een-op-een begeleidingen. Word jij de volgende?

Méér dan 25 creatieve ceremonies en rituelen. Durf jij mee voelen? 

Partners

Krachtige verhalen vertellen lukt nog beter met een sterk team.
Ontmoet het netwerk van zorgzame partners van Vertelmagie.